Tuber melanosporum

TUBER MELANOSPORUM или черен фреснки зимен трюфел, известен е също като Perigord трюфел. Световното производство на този сорт е концентрирано във Франция, Италия и Испания, там се произвеждат над 90% от култивиран Tuber Melanosporum. Цената на този вид трюфели, може да достигне 1000евро за килограм.

Прочети още: Tuber melanosporum

Tuber aestivum

Tuber Aestivum или Черен летен трюфел, наричан още "Truffe de la Saint-Jean". Външно изглежда като черният зимен трюфел, покрит с брадавици, бежова сърцевина с жилки от бял мрамор. Ароматът му е много различен и деликатен, леко орехов.

Прочети още: Tuber aestivum

Tuber uncinatum

Tuber uncinatum или Burgundy. Това е разновидност на Tuber Aestivum., зрее от началото на месец октомври до края на януари. Има изразен по-силен отличителен вкус и аромат, отколкото черния летен трюфел. Сърцевината му е с по-тъмно кафява за разлика от летния трюфел.

Прочети още: Tuber uncinatum

Tuber magnatum

TUBER MAGNATUM е така наречения "Бял трюфел", познат е още като трюфел от Алба или от Пиемонт. Това е много рядък сорт. Това прави белият трюфел, най-скъпия представител из между трюфелите. В зависимост от реколата, цената му може да достигне над 3000евро за килограм

Прочети още: Tuber magnatum